Välkommen till Hårkraft - din hårstylist i Särö

Om oss

Ekologisk hårbehandling

Var kan du hitta professionell hårvård med ekologiska produkter? Inte på så väldigt många salonger, men Hårkraft i Särö är en av dem. Här kan du njuta av behandlingar som energiklippning, där 30 minuter hårbottenmassage ingår. Alla ekologiska färger kommer från ekologiskt odlade växter, örter och alger. 

Från att ha varit en marginell grej har ekofrisörer och ekologiska hårbehandlingar blivit på allas läppar. Varför? Som i alla andra branscher är alla väldigt pålästa och ekologiskt medvetna idag. Man vill ha produkter som är skonsamma för en själv och naturen. Det har redan länge talats om riskerna med starka syntetiska kemikalier inom frisöryrket och äntligen finns det motsvarande ekologiska produkter som fyller så gott som alla behov.

För några år sedan var det svårt att få tag på till exempel bra växtfärger i kalla toner. Men nu har marknaden exploderat i takt med att efterfrågan ökar. De stora produkttillverkarna som vi köper av erbjuder idag ett brett urval av ekologiska produkter som jag kan använda i våra behandlingar. Man måste själv utöva yrket hela tiden för att hänga med eftersom förändringarna sker så snabbt just nu. Det behövs både kunskap och pedagogik.

Energiklippningar är inte en trend det är redan en livsstil. Den största skillnaden mellan traditionell och ekologisk frisör är förstås de naturcertifierade produkterna och färgerna som används. Här är det självklart att de ekologiska är mer skonsamma för både natur och människa. Det som inte är så väl känt är den holistiska delen, det handlar om välmående och här spelar indisk huvudmassage och energiklippningar en stor roll.

Det hänger på håret!

En energiklippning är i korthet en hårklippning som börjar med 30 minuter indisk huvudmassage under tystnad. Massagen är avslappnande och sätter igång blodcirkulationen samt en renande process. Sen görs en tekniskt ren klippning med mycket kamning. Det är en klippning som ger håret styrka och då behöver du mindre stylingprodukter. De kunder som provar första gången på detta säger ofta efteråt att det är den bästa klippningen de fått!

Energiklippningen är bra också mot hårlossning och du får ett livskraftigare och glansigare hår.Den enda begränsningen som finns inom ekologisk hårvård är att man inte kan färga håret från svart till blont på en dag, men det är ju knappast något man rekommenderar inom traditionell hårvård.

Många är rädda för att en växtfärgning inte blir vad man önskat men ekologisk hårvård passar för alla och inte bara för dem som får besvär av syntetiska produkter. Har du gråa hår blir de väldigt snygga med växtfärg eftersom utväxten inte blir radikal. Färgerna samverkar med personens egna pigment och därför blir en färg aldrig lika på två personer. Det är så till vida inte en kontrollerbar färg som de syntetiska men det betyder inte att man kommer hem med grönt hår mot din vilja.

Professionell hårfrisör i Särö

Jag är utbildad i London hos bl.a. Vidal Sassoon och har mer än 30 års erfarenhet i frisöryrket. Har fått mycket uppmärksamhet och är bl.a. publicerad i frisyrmagasinet Passion. Tidigare drev jag ”Salong Freshline” och ”Hos Tommy” i Göteborg. Sedan 2001 har jag arbetat i Kungsbacka och Hårkraft i Särö sedan 2014.

År 2003 utbildade jag mig till diplomerad ekofrisör för att kunna erbjuda ett så skonsamt alternativ som möjligt med hårvård.

Utbildad Reiki Master 2007 och Reconnective healing för Eric Pearl 2011. ​

Specialitet: Energiklippning.

De flesta kunderna jag har upplever energiklippning som mycket välgörande. Har du ännu inte haft möjlighet att pröva tidigare kan jag utlova en väl investerad tid!

 

Välkommen att pröva du också!

Tommy Jansson, hårstylist på Hårkraft 

 

Tommy Jansson, hårfrisör i Särö, Kullavik, Billdal

Behandlingen börjar med hårbottenmassage och…

Tommy Jansson, hårmassage

…därefter fortsätter vi med energiklippning!

Tommy Jansson, energiklippning

Hårsalongen i Särö

Hitta hit