Välkommen till Hårkraft - din hårstylist i Särö

Behandlingar

Hår kan klippas på ett sätt som särskilt främjar energiflödet. Det kallar vi energibalanserande klippning, eller energiklippning. Auraklippning är ett annat ord man hör ibland, som troligen handlar om ungefär samma sak. Man kan alltid göra något för att balansera energierna oavsett hur håret är klippt. Men för bästa resultat följer man en procedur utifrån ett helhetstänkande, ett flöde där flera steg samverkar för bästa resultat.

Hår- och huvudmassage

Vid hår-och huvudmassage trycker vi på känsliga punkter som har stor påverkan på resten av kroppen, allt i en läkande anda som öppnar upp både sinne och själ. Massage är ett underbart sätt att varva ner och skifta fokus från yttervärlden och knyta an till vår innersta kärna. Det låter som en motsättning att prata om effektivitet i det här sammanhanget, men jag skulle ändå vilja säga att den här massagen är ett synnerligen effektivt sätt att snabbt varva ner. Även för den som kanske är ovan vid avslappningsövningar som meditation eller mindfulness fungerar det lika bra. Denna behandling är perfekt om man vill gå över till ekologiska produkter för att vara säker på att det inte ligger gamla silikoner eller liknande kvar i håret men den är precis lika skön som en välförtjänt vardagslyx.

 

Kraften sitter i håret!

Därefter klipper vi med lite speciella teknik som syftar till att skapa en naturligt balanserad och lättskött frisyr utifrån hårets egna förutsättningar och som dessutom fyller en speciell funktion i kroppens subtila energisystem. Håret kan ses som en naturlig fortsättning på vårt nervsystem, om man så vill som “antenner” som sträcker sig ut för att inhämta livskraft. Det finns massor med referenser genom historien till att “kraften sitter i håret”, men det är trots det ett ganska lite utforskat område.

Energiklippning

Kan man klippa vilken frisyr som helst med energiklippning, är en vanlig fråga vi brukar få inför en behandling? Helst väljer vi de former och längder som allra bäst passar hårets naturliga fall och övriga egenskaper, och som i bästa fall helt stämmer överens med de formmässiga principerna för en riktigt energibalanserande klippning. Ibland kolliderar önskemålen om frisyr, eller någonting i utgångsläget, som till exempel befintliga hårlängder, lite med dessa principer. Då får man kompromissa. Det kan med andra ord ibland vara en flytande gräns mellan en energibalanserande klippning och en ”vanlig” klippning.

Energibalans

Vi avslutar med energibalansering, momentet där jag använder händerna för att stämma av och ytterligare balansera upp och stärka energiflödet kring håret/huvudet och hela kroppens energifält.  Massage gör vi helst med meditativ musik i bakgrunden.Men varför klipper vi inte alltid helt på det här sättet? En riktigt balanserad klippning ger i vårt tycke, och som vi beskrivit här ett bättre flöde och ökad balans. Många upplever skillnaden mycket påtagligt, medan andra inte gör det, eller inte bryr sig så mycket om just den aspekten av håret. Det är därför vi tycker att båda sätten att klippa är bra. Vi tycker även att en kompromiss dem emellan fungerar i många fall. Det gäller att i varje situation, utifrån de förutsättningar som råder, skapa största möjliga helhetskänsla i hårets form.

Art direction

Klippning

Klippning från 350 kr för barn, ungdomsklippning från 420 kr, herrklippning från 550 kr och damklippning från 650 kr.

Schamponering ingår

Art direction

Energiklippning

Energiklippning från 860 kr. Schamponering ingår

Art direction

Ekologisk färgning

Ekologisk  färgning från 950 kr.

Jag färgar med ekologiskt odlade växter/ örter, som är skonsam för din hårbotten. Färgen lägger sig på hårstrånas yta vilket gör att håret känns lite tjockare och fylligare med en underbar glans och lyster.
 

Brand strategy

Kemisk färgning

Kemisk färgning från 950 kr. Schamponering ingår

Art direction

Tvätt & fön

Tvätt och fön från 400 kr.

Art direction

Luggklippning

Luggklippning från 100 kr.

Art direction

Effilering

Klippning med effileringsteknik från 550 kr.

Hårbottenmassage

Indisk hårbottenmassage, från 600 kr.

Hitta hit